“Als er een dashboard staat waar de eindgebruiker iets aan heeft, geeft dat veel energie.”

“Als er een dashboard staat waar de eindgebruiker iets aan heeft, geeft dat veel energie.”

Bij Salure zijn we altijd op zoek naar nieuw talent en staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Zo vindt beginnend Business Intelligence Developer Timothy snel zijn weg in de wereld van data en dashboards. In deze blog geeft hij antwoord op 7 vragen over zijn werk bij Salure. 

7 vragen aan Timothy

1. Hoe ben je hier terecht gekomen?

 

Ik was op zoek naar een afstudeerstage voor mijn opleiding Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool. In de vacaturebank van onze school vond ik een vacature op de Data & Analytics afdeling van Salure die mij aansprak. Een paar dagen na het reageren op de vacature werd ik uitgenodigd om langs te komen in Gouda. Na een goed gesprek kreeg ik diezelfde dag nog te horen dat ik de opdracht mocht uitvoeren.

Eigenlijk was ik van plan om nog een vervolgopleiding te volgen en het ‘echte’ fulltime werken nog even uit te stellen, maar door de positieve ervaringen tijdens mijn stage ben ik hierop teruggekomen. Toen ik informeerde of ik na mijn afstuderen bij Salure in dienst kon treden, had ik weer een goed gesprek, waarin ik een aanbod kreeg voor de functie Business Intelligence Developer. Een functie die mij meteen aansprak, dus ik hoefde niet te aarzelen om akkoord te gaan.

 

2. Kun je jouw groeipad tot nu toe beschrijven? 

 

Op dit moment ben ik een maand in vaste dienst bij Salure. Ik had op mijn opleiding en in mijn vorige baan al ervaring opgedaan met Business Intelligence en een aantal tools, maar nog niet met de software waar ik bij Salure mee werk. Dat ben ik momenteel aan het leren. Mijn collega’s helpen me hier graag bij. Bovendien ga ik binnenkort een professionele cursus van de software volgen die door Salure is aangeboden. Ik kijk erg uit naar het zelfstandig kunnen oppakken van taken voor klanten.

3. Wat is het leukste aan je werk bij Salure? 

 

Er zijn verschillende punten die werken bij Salure leuk maken. Om te beginnen heb ik leuke collega’s waar je geregeld mee kunt lachen en leuke dingen mee kan doen. Zo hebben we met ons team regelmatig een borrel op de vrijdagmiddag en zijn er op kantoor verschillende fitnessmogelijkheden aanwezig om (samen) te sporten. Naast het sociale aspect vind ik het werk zelf ook leuk. Creatief met data bezig zijn en meerwaarde creëren voor de eindgebruiker(s). Dit totaalplaatje maakt het werken bij Salure erg leuk.

4. Hoe ziet een dag op de afdeling Data Analytics eruit?

 

Dat verschilt per dag. We beginnen elke dinsdag en donderdag met een korte meeting van 15 minuten. Hierin behandelen we wat we die dag allemaal doen en of we nog ergens tegen aan (dreigen te) lopen. Omdat er ruimte is om thuis te werken en een aantal collega’s dit ook doet, is zo’n korte meeting erg handig. Zo blijf je bij elkaar en elkaars werk betrokken, ondanks het feit dat je elkaar niet fysiek ziet.

Ik heb in de korte periode dat ik hier vast in dienst ben veel inwerktaken uitgevoerd, maar ik heb ook al een nieuw dashboard gemaakt dat door collega's gebruikt kan worden. Hier komt van alles bij kijken. Je moet namelijk eerst de wensen en dus de onderdelen van het dashboard achterhalen. Vervolgens moet de data op de juiste manier opgehaald worden uit de bronsystemen en getransformeerd worden naar presenteerbare data in verschillende grafieken. In de tussentijd moet je veel schakelen met de klant. Achteraf moet je vaak nog het een en ander bijstellen, maar als er eenmaal een bruikbaar dashboard staat waar de eindgebruiker iets aan heeft, geeft dat veel energie.

5. Wat is typisch Salure?  

 

Er zijn een aantal dingen die ik typisch bij Salure vind passen. Onze afdeling, met name, is zeer sportief. We maken met ons team dan ook vaak gebruik van de fitnessmogelijkheden op kantoor. Maar naast fit blijven, moet er ook genoten worden. Daarom worden er veel feestelijkheden met taart gevierd en wordt er vaak eten besteld voor de lunch op vrijdag. Dat is ook iets om naar uit te kijken.

 

6. Wat kan er beter? 

 

Het zou fijn zijn als er meer stiltewerkplekken waren. Vanwege covid-19 is op afstand werken een stuk populairder geworden. Hierdoor hebben collega’s vaak online meetings met klanten die je uit je concentratie kunnen halen. Wanneer iedereen weer meer naar kantoor komt, zou het fijn zijn om te kunnen uitwijken naar stilteruimtes.

7. Welk advies zou jij een sollicitant geven? 

 

Ik zou een sollicitant willen meegeven om gewoon zichzelf te zijn tijdens de kennismaking. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van mijn eerste gesprek, maar dit verliep uiteindelijk heel soepel. Later is me verteld dat ik ben aangenomen omdat ik goed in het team paste en dat niet zo zeer mijn kwalificaties doorslaggevend waren. Al zal het ongetwijfeld ook om het totaalplaatje gaan.

 

 

                      Copyright © 2019 | Salure B.V.       Samen slim vooruit